Деде

             стихи на языке джуури

Худо шуькуьр, туь гьисди э илом,
Теимогъой туь мере хорунде -
Воисдениге, туь жун мени, хьэлол,
Чуьшмей ме,  гьеррузи товуш доре.

Нифри-офри эденум вешенде
Э сер хуьшде - зенги фурмуш сохтем.
Еён туь е орне семет бире,
Се гьозор верс эхирки паруьсдем.

Дъеш ме расируьм э хуней деде -
Гьегене гъэрсгьо погъли-погъли.
Эй хандеи туь инжо оморем,
Сер кеширем ме туьре эй шори.

Верф дегуьрди хоригьоре зу сери,
Гьово ишму - герми, ошкуново,
Деде-бала, дуьлгьойму эеки -
Худо дедеоре жунсоги гердо.


Рецензии