Гьижрандикай

Гьижрандикай хьайи ястух
Уьк1уь накъвар физ кьежизва.
Руш, ви дидар хьана яс тух,
Уьмуьр туькьуьл зи ийизва,
Яр кьур къалай за вун, гуьзел,
Теснифзава пашман гъезел.

Гьайиф заз къведач а вахт,
Уьлгуьчди хьиз ат1айла рик1,
Руш, вун акур йикъа зи бахт,
Уьмуьрлух ачухнай хьи ик1,
Ят1ан гьа ик1, зун я пашман,
Тушт1а,алцум зи дерт залан.

Гьар акурла вун вилериз,
Уьтквемвал квахьда михьиз,
Рей гузва за, амма хъвериз,
Уьркуьтмишна вуна зи рик1,
Якъин вай зи акъатдач кьил,
Та вуна зав вугудалд гъил.

     1981-йис.


Рецензии