Та, що ховала бiль

Не лишилося почуттів,
Кров - неначе холодна ртуть.
Замість тисячі гнівних слів -
Тільки тиха підступна лють.

Мерзла ніч і п'янкий туман
В'ються лісом, наводять жах.
І готує новий капкан
Вчора жертва, тепер - хижак.

Мертва усмішка на вустах...
Не віщує цей знак добра.
Її біль, її дикий страх -
То тепер твоя смертна гра!

Ліс сліпий до твоїх страждань,
І земна непохитна твердь.
Твоє краще зі сподівань -
Це тепер лиш скоріша смерть.

Лід і темрява у очах,
Божевілля не знає меж,
Це розплати тернистий шлях -
Не уникнеш і не втечеш.

Без жалю, без сліз каяття,
Тільки крик в далині луна.
Як ти в неї забрав життя -
Так твоє забере вона...

Тихий ранок... Скінчився бій.
Дощ змиває усі сліди.
Тільки та, що ховала біль,
Знов затемна прийде сюди...


Рецензии