Похмура осiнь

Похмура осінь все забула...
Про срібні зорі десь під ранком...
Про спів пташиний в поцілунку...
Про ніч в обіймах двох на ганку...

Забула осінь все... забула...
Про сонце жовте... ніжне... миле...
Ковтало нічку, як акула!
- А зараз... наче в тій могилі...

Що зеленіло, тріпотіло,
стелило землю буйним цвітом,
Тепер лягло, як мертве тіло!
Надія стерлась... зникло світло...

Повітря змокло у тумані...
і Вітер – вічний співрозмовник...
Безвихідь жме, неначе камінь!
Думки усі про теплий вогник...

Здавалось, десь в безкрайнім полі,
де сіре небо тче сльозами,
блукає виснажена доля...
Тягає пам’яті кайдани...

Немає світу... Мряка... холод...
І день насуплений в образі,
що осінь сум вела по колу...
топтала мрії по дорозі...

Похмура осінь...

                27.11.2022 р.

Фото з інету.


Рецензии