Крыху пылу

Райнiс быу; зноу у; кабiнеце. Хельга прыйшла за дзесяць хвiлiн i пераапранулася у; сваю блакiтную адежу, паспела яшчэ выпiць гарбаты, расцягнула апошнi глыток. 
     Райнiс быу; у; клапотах. Сапрау;ды у; Яго кабiнеце была у;жо дастаткова  дрэнная падлога, таму трэбы было перанесцi папкi з дакументамi у; iншы кабiнет.  А iх было шмат. Тыя папкi , якiя Райнiс не кранау  былi у; пылу, мабыць Райнiс квахтануу; ад пылу...
   Ён часам пазiрау на Хельгу, то на папкi намагау;ся кiраваць , то е сёе Хельга пропускала памiж вушей.
    Кастюм прыбiральшчыцы мабыць не адпужвау; Райнiса. Мэбля засталася на брыгаду рамонтнiкау;. Хельга працёрла пыл дзе толькi магла.
Стомленая Хельга прысела на стул
у кабiнеце Райнiса.
Райнiс чакаючы брыгаду спытау пра што можа думаць такая жанчыная як яна у тый момант калi пераводзiць дух. Хельга не зразумела што гэта было за пытанне ,цi нейкiя заляцанкi.
Але адказала, што думае пра дзiцяцi, бо пра яго трэба пеклавацца.
 Хельга была стрыманна на словах , а мабыць па характару.
Райнiс пераклау увагу да сваiх клапот i пачау; хадзiць у; разныя бокi. Ад вакна да дзвярэй. Але час Хельгi сканчау;ся.
    Брыгады яшчэ не было . У вакно свяцiу цёплы дзянёк. Райнiс вырашыу; пасмалiць цыгарэту на ганку.

    

   
   


   

    


Рецензии