Иволга Oriole

Иволга (Александр Адриянов)
https://www.youtube.com/watch?v=rUGSBBWHLxI

Oriole

I recall when I barefoot boy
In a boat rocked on waves one evening
I remember loose braids and a girl
And her lips touched mine and tender feelings

Over a source an oriole sings
over a raspberry it’s longing.
Why I was not born among the rich,
Never was explained and could not told

I‘ll hug willow branches to my chest,
Trying tell of fortune and young years
Frightening the oriole from  the raspberry, then
I will laugh and cry of joy with tears.

I recall when I barefoot boy
In a boat rocked on waves one evening
I remember loose braids and a girl
And her lips touched mine with tender feeling

Оригинал
Музыка и слова: Александр Погорелкин
 (переделка стихов Юрия Вязовченко)

Помню, помню, мальчик я босой
В лодке колыхался над волнами,
Девушка с распущенной косой
Мои губы трогала губами.

Иволга поёт над родником
Иволга в малиннике тоскует,
Отчего родился босяком,
Кто и как мне это растолкует.

Ветви я к груди своей прижму,
Расскажу про юность и удачу,
Иволгу с малинника спугну,
Засмеюсь от счастья и заплачу.

Помню, помню, мальчик я босой
В лодке колыхался над волнами,
Девушка с распущенной косой
Мои губы трогала губами.

1969г


Рецензии