Красавица-калина

Ах,красавiца - калiна,
Як прыгожая дзяучына,
Што збiраецца да шлюбу
Ужо  на плечках мае шубу.

Прыбiралi ей галоуку,
С песняй, шпарка, лоука,
Прышпiлiлi беленькi валён,
Аддалi бацькам паклон

Мiлыя сяброукi на святу
Паказалi усiм яе красу,
Бо жанiх дзесь у дарозе
Хутка будзе на парозе.

Гаманяць весела  сяброукi:
- Мы з купца сауем вяроукi.
За такую  прыгажуню -
Ох, вазьмем з яго данiну.


Рецензии