Умiння прощi

Прощати вміти - особливий дар від неба,
не на словах, а, головне, в душі.
Пробачити і відпустити, не тому що треба,
а лиш тому, що так умієш в долі ти своїй.

Прощати й знати, - все пішло в минуле.
Гірка образа всохла, вгамувалась біль,
душа і серце ніжність, доброту відчули.
Життя на помсту марнувать - не варта ціль.

Прощати вміти - то мистецтво особливе.
Не кожному дано, не кожен володіє ним.
Поглянь у очі, зрозумій, відчуй це диво, -
мистецтвом прощі серце володіє не простим.

Душа для світла і добра відкрита.
Вона нас кличе зустрічать світанку добру мить.
Ранкове сонце заспіває нам і у стосунках літо
верне, обов'язково зрозуміє, поведе, простить.

Навчившись вірити великим одкровенням, світло
добра пусти у долю власну - щедрий дар небес.
Не кривлячи душею, відповідь давай не скритну, -
а зможеш ти пробачити й не зрадити себе?!

Прощати вміти - особливий дар від Бога,
не на словах, а, головне, в душі. Не при божбі
прощати, не примушуючи себе  строго.
І зрозуміти головне, що це потрібно і …тобі.


Рецензии