Буойун

Буойун

Кутур естеех кестубутун,
Кылыhын кыыныттан хостообутун,
Кытаанах кыргыhыы иhэрин,
Кыбыстар тyгэн суппутун,
Эрдээх сурэх сэрэйэн,
Дохсун санаа ыгыллан,
Куннээх халлаан ту;а диэн,
Эйэлээх олох туhа диэн,
Эр бэрдэ сэриигэ хомуммута,
Атыгар хатааста туспутэ.
Сорох хороону кердеебутэ,
Сорох сэмэлии сатаабыта.

Иилиммитэ уолбут куйах,
Сатараабыта дохсун туйах,
Кирийбитэ куттас кутуйах,
Куллугураабыта кураана5ы куртуйах.

05.03.2022


Рецензии