Гразнiлiшча i у пекла

И вымыслов пить головизну
Тошнит, как от рыбы гнилой.
Б. Л. Пастернак
 
Но мы, вероятно, так сильно пропахли протухшею рыбой,
Что там нас - не ждут, и тому, что свои мы - не верят.
Марина Умурзакова

Вось,
праўда…
І гэта…
Ужо задушыла любога…
У сон.
... Нават не розуму…

Пачуцц…

У гразнілішча  ўсіх, хто прайграў,
абабраных,
загінувшых проста
 ў жыццёвых баях.

Жыццём
абадраных
жыўцом!


А…

У кубрыках кожнай кватэры
сабралася
так шмат усяго…
Сусветная злосць,
дотык бяссілля,
і нянавісць
недасведчаная…

А…

У кубрыках кожнай кватэры
сабралося
так шмат усяго…
Сусветная злосць,
дотык бяссілля,
і нянавісць
недасведчаная…

І…

Звады,
і свары,
і бойкі за грош , за апошні
ад ночы да ночы,
адскочыўшы з перелопаченных ратоў,
урываюцца ў вокны суседзяў,
і тыя…

Резонерствуют…

Калі ж…

Раніцай,
і ўсё ж,
нейкі,
хоць юдавым цудам
Іль рыбай-кітом
...дапаўзе да акенца…

Той, вось ён,
пейзаж дожуванья –
дзве пальмы, спаленыя мясцовым вандалам,
а
сцены дамоў хтосьці Вышні изгрыз…
І сметніца ў цэнтры…
Царамі дзе-скопішча
вечна галодных катоў.

... І былых людзей,
якія корпаюцца ў баках,
каб выжыць,
капейку іншую ў тым пекле
хоць як, хоць чым
...зачапіць.


Рецензии