Помоги нам!

                Болгарский
                Мир и Время

               
                ПОМОГНИ НИ!               

                Панта рей! - се знае
                от древност дълбока.
                Неизменно-трайно
                си остава Злото.

                Няма идеали,
                само тънки сметки,
                съвести заспали
                в тесните си клетки.

                Всичко да премислим
                Слънце, помогни ни!
                Нов ред ни притиска,
                идат зли години.

                Някой да отиде
                там, на връх Балкана.
                Да извика силно:
                За бунт време стана!

                Ана  Величкова


Рецензии