За будь-яку цiну

Не каже вже ні бе, ні ме;
Посічена із фронту й тила;
З усіх боків димами дме
Країна гола, обгоріла,

Вже нежива з останніх сил,
Немов її шмагали плетьми.
Ось біля декількох могил
Сидить собі останній гетьман.

Ото ж було! Новий статут!
С землі повитягали вила!
Щось скидували, щось у бруд,
Скакали, жерли, щось палили...

Позаховали військо мін.
Пійшли на бій - все було марно.
Все скінчено, і він - один!
Але ж країна - унітарна!


Рецензии