Вiднедавна ненавиджу слово мерзенне - якби

Віднедавна ненавиджу слово мерзенне – "якби".
- От "якби" ми лише би могли це колись уявити...
- От "якби" ти колись все інакше придумав зробити...
- От "якби" він зустрівся з тобою тієї доби...

Кляте, кляте "якби"... І недоля, і доля – в одне.
Хтось не встиг бути гідним, а хтось і не думав про гідність.
Хтось утратив усе, бо не вірилось у неймовірність.
Хтось, хто схибив колись, все життя проклина "якби не".

От якби я колись не послухав поради людей –
тих, яким довіряв, на яких покладався без міри, –
я не втратив би навіть на мить щастя, сили і віри...
Озирнусь на мерзенне "якби", як почую будь-де...


Рецензии