Сем крокау

Да вайны засталося сем крокаў.
Кожны крок -- гэта тыдзень жыцця.
Ходзяць людзі жывыя са зрокам
І не чуюць, як плача дзіця.

Небяспечнаю стала калыска,
Што стаіць побач з белай сцяной.
Немаўля адчувае, як блізка
Яго дом размаўляе з вайной.

Мы яшчэ не ўсвядомілі самі,
Што ў краіне больш міру няма.
Што партрэт тэрарыста з вусамі
І партрэт у Крамлі -- ёсьць вайна.

Яна дыхае кожнаму ў спіну,
Нішчыць праўду праз турмы, суды...
Няма часу партрэты нам скінуць,
Няма часу садзіць нам сады.

Кожны з нас выжывае, як можа:
Верыць -- гора яго абміне.
А рэжым той, нібыта вяльможа,
Спіць і марыць аб новай вайне.

Да яе засталося сем крокаў.
Роўна столькі іх зробіць дзіця...

16.11.2021.


Рецензии