Дапаможам птушкам

Закружылі сняжынкі над краем,
Зімаваць засталіся буслы.
Не ляцяць больш ў вырай далёкі,
Пастарэлі яны, знемаглі.

На Радзіме прыйшлося застацца,
Не пакінулі роднай зямлі.
Наведваюць тыя мясціны,
Дзе іх сем'і зпрадвеку жылі.

Узлятаючы дзесьці над гаем,
Да жылля чалавека ляцяць.
Паглядаюць здалёк сумліва,
Дапамогі чакаюць ад нас.

У бядзе не пакінем адзіных,
Перабудуць яны цяжкі час.
У кармушкі ежы падкінем,
Каб не згінулі птушкі ў нас.

24.11.2021 г.


Рецензии