Любитель лести

Тепер-то как быть, любитель лести?
Когда нет рядом совести, чести.
Стоишь один ты, остался во лжи.
Ноша трудная, тяжело нести...

Сам себе создал мир рядом с собой.
Играют роли, смеются с тобой.
Повелевай и начнётся ода,
Продолжаясь и кончаясь одой.

Не хотел ты ведь сути, прямоты.
Окунулся во мрак, хотел темноты.
Будто ты создан самым великим,
Лучший из лучших, безусловно, ты.

Друзей-то много, но вся невежда.
Богатство есть и уют, одежда.
Но все равно не согрета душа.
Ушла вера и вместе надежда…

***
Ne kelar qo'lingdan, maqtov gadosi?
Qolmadi na vijdon, orning sadosi.
Qorishib yolg'onga turasan yolg'iz,
Chekingda og'ir yuk, yo'qdir adosi...

Tegrang dunyosini yaratdi xohish.
Ijro etib rolin, kulishar noxush.
Amr et, yog'ilar, maqtov yomg'iri,
Davomda madhiya, so'ng yana olqish.

Axir yoqmas ma'no, og'u to'g'ri so'z.
Zulmat og'ushida ko'rmas endi ko'z.
Yaratgan misoli xuddi buyuksan,
A'lolar ichidan tanlaganing o'z.

Ko'p nodonlar bisyor, o'zingsan sarbon.
Sharoiting a'lo, boylik soyabon.
Ammo ketgan dildan yorug'lik tafti,
Ishonch birla umid bo'lishgan qurbon.

Апрель, 2022 год.


Рецензии