Четверостишие 3

***
Если бы я мог пить вино, которое пил Омар Хайям.
И решать бы все загадки, те что Руми оставил нам.
Осознавая сущности всех хикметов от Ясави,
Отказаться, не думая, от даров бренного мира сам.

***
Qani endi Hayyomni mast qilgan maydan icha olsam.
Rumiyni rom etgan ajib jumboqlarni yecha olsam.
Yassaviyning hikmatlarin ma'nosini anglab yetib,
Foniy dunyo lazzatidan ikkilanmay kecha olsam.

***
If I could drink that wine which Khayyam kept in his hand
And to solve all those problems Rumi tried to understand.
By realizing the essence of all hikmets from Yasawi,
Without doubt, to ignore the gifts from the mortal land.

Июль, 2020 год.


Рецензии