Калi рытор дзяржа ны спрачаецца з другiм...

Калі рытор дзяржаўны
Спрачаецца з другім,
Зладзей сорам не мае
Залезць у кішэні ім.

Не супыніць забойцу
Прад жыцьцямі людзей,
Калі, пазбегшы бойкі,
Ён на слабых ідзе.

Зачым, зачым спрачацца
Аб тым, што не было:
Адзін існуе шанец
Між мірам і вайной.

Як з шанцам прамарудзіш,
Лічы: ты не жыхар
І сэрца твае грудзі
Штурхне апошні раз.
                -27.10.22.


Рецензии