Полный месяц

   Н.Бидненко
Повний місяць в моє заглядає вікно…
Що ти хочеш розгледіти, любий?
Ти повір, що й тобі зрозуміть не дано,
Що болить мені й що мене губить.
Брате Місяцю, бачиш, що я не грішу…
Чом даруєш із неба неспокій?
Я на паперті. Господа ревно прошу:
Дай любові душі одинокій!
Напливає хмаринка легка
І в примарному місячнім світлі
Обійма мене тепла рука…
Так збуваються мрії досвітні.
***
Полный месяц в моё засмотрелся окно...
Щто ты хочешь увидеть там, дорогой?
Ты поверь, что тебе понять не дано,
Что болит у меня и что меня губит.
Братец Месяц, видишь, что я не грешу...
Почему несёшь с неба тревогу?
Я на паперти. Господа сильно прошу:
Дай любви мне - душе одинокой!
Нависает тучка слегка
И в призрачном лунном свете
Обнимает меня твоя тёплая рука...
Так сбываются мечты на рассвете.


Рецензии