Лоскотнiше за дружбу

I
 
Глядач  (наглядач, споглядач?) ядуче регоче.
Жбурляє з верхньої лави амфітеатру демонські яйця.
ід ногами акторів хрупає антрацитова шкаралупа.
На розпеченій пательні арени шкварчить оката божого дару.
 
II
 
Із скреготом репається склепіння небесне.
З ополонки майбутнього шпарить барвиста, гірка  від сліз, мелісова від сміху
словозлива. Близька мов дитина, далека мов світлина у дзеркалі.
Запаморочливі цівочки віршів  прослизують за  комірець, туляться до спини.
Лоскотніше за дружбу…
 
III
 
Не вмію. Ані в тавлію, ані в хнефатафл.
Вдаю, що вмію. Переможно посміхаюся.
Хрупає на зубах антрацитова шкаралупа.
   


Рецензии