Божевiлля

Так, восени загострюється все:
Війна, хвороби, почуття...
Все ж думаєш:-" А може пронесе?"
Під звук сирени і собак виття.

Просиджую у темноті до ранку,
По стінах і підлозі ходять тіні.
Загляне жовтий місяць з - під фіранки,
Як моторошно в ночі ці осінні!

Іде війна- нещадна і затята,
Сусідка збожеволіла - Марія...
Трирічна Оля не обійме більше тата.
- Скоріше б вмерти- у Марії мрія...

Буває, що прийде, однак, до тями:
Пригадує якісь смішні пригоди,
Говорить тихо, наче б то віршами...
Прекрасна, юна... Але годі, годі!

Бо серце крається і знову скиглить,
Чи, може, вітер виє? Адже, - осінь...
А місяць жовтий, наче диня стигла,
Лякає й не дає заснути їй назовсім...


Рецензии
ВАЛЕНТИНА НАДО ЖИТЬ И ВЫЖИТЬ
И ПЕРЕЖИТЬ ЭТИ ИСПЫТАНИЯ
И ОБЯЗАТЕЛЬНО БУДЕТ МИР
С БОЖЬЕЙ ПОМОЩЬЮ
С ТЕПЛОМ

Любовь Шикторова   10.11.2022 11:37     Заявить о нарушении
Спасибо за тепло и поддержку. Люба, ты не знаешь, они не люди, убивают
и насилуют даже младенцев.

Валентина Козачук   28.12.2022 20:17   Заявить о нарушении