Бэхет нидэ?

Бэхет нидэ?Эйдэ уйлап карыйк.
Кирэкле хонэрен, булуда.
Сораган кешегэ ярдэм кулын
Тайчанмыйча суза алуда.

Бэхет нидэ? Тагын уйлап карыйк.
Яшэу очен шартлар булуда,
Эшлеклелек хокем иту ойдэ,
Мониторлар эшлэп торуда...

Бэхет - кун,ел халэтебез безнен,
Катлаулы да узе, гади дэ,
Ойне хэвефлэрдэн саклый тосле,
Юлны ябып, ж,ен вэ пэригэ.

Бэхет курсэтмэле, алдак тугел,
Чэрелдэп кычкырмый, колми дэ....
Бэхет тыныч кына, тыйнак кына
Яши бирэ ж,ылы хэр ойдэ...

Бэхет уз-узен,не саклый белу,
Хич ярдэм сорамый  кешедэн,
Бэхет - аера белу ак-караны,
Ерак булу  килде-киттедэн.

Эзлекле хэм логик уйлаганда,
Бэхет бик якын ла кешегэ.
Бары яшэу кирэк баш эшлэтеп,
Акылга кермичэ куршегэ.

5 ноябрь, 2022 ел.


Рецензии