Хто зацьвердз на вяк...

Хто зацьвердзіў на вякі,
Людзям даў загад такі:
Між сабой жыць супярэчна,
У няладах, бойках вечных.

Дабро й Злоба непарыўны,
Прыклад іншы мне знайдзіце,
Дзе б на Вышняга пачаткі
Хеўры Злобы не паўсталі.

Грахам месца ў чыгуне,
Заўжды парыцца ў смале,
Там нябесныя гіены
За зямныя шматраз лепей;

Людской злобе ўсё роўна,
Спачуваньне  -  абы што,
Гвалты, даўкаю вяроўкай,
Над людзьмі спакон вякоў.
 
І няма ім забароны,
І не знойдзен ім заслон:
Людзям, боскім і грахоўным,
На Зямлі адзін закон.
-22.10.22.


Рецензии