За рибу грошi

                Л. Толстой, из письма С.Гаврилову:
                «Стихотворство есть, на мой взгляд,
                даже когда оно хорошее, очень глупое
                суеверие». 1908


Страшні не чорти, а той (чи та),
хто їх малює, на тугу за ними лається.
Перезимувати себе, як до неба дригом,
не сумирних овечок порахувать до ста.
Скілько ж йому (чи їй) ввижається,
аби ніч не була пуста?
То приморозок, то відлига,
сліди тутечки ратиць, там хвоста.

Може то правду збрехав Левко Дебелий -
віршування, навіть хороше,
лишень забобон дурний. 
Млин чортячий мозок на мливо меле,
а стане, хоч вовкулакою вий.

І …
       знову за рибу гроші...
                Гайда, ємєлі!


 


Рецензии