Iцхак Скородинський. По той бiк слова

Театр, Храм і Суд – то є Дійства. Незалежні від слів, поза словами, всупереч словам.
Відсторонені, вони відбуваються у лунко натягнутих між словами паузах.
Діючі особи балансують напружено і зосереджено. Рівновага хитка, непевна, удавана.
Слова – подразники, декорації, умовності.
Нутрощі дійства - затримка дихання, ритм серцебиття, здригання душі, коливання розуму.

Тексти Іцхака Скородинського – то є усі три дійства в одному Дійстві.
Краючому, розіпнутому, відчайдушному.
У щілинах, прогалинах, прірвах між словами.
Слова шпиняють, дають стусани, підштовхують до крапкової Чеширської реальності.
Ошелешені читачі упинаються кігтями, як вивірка у стовбур, сіроманець у землю,
орел-штукар у небо, але невідворотньо трапляють до хитромудрої верверчаної „лазанки”.

Захоплююча гостросюжетна гра у потойбіччі слова.
Маяття...
Маячня...
Марення...

Із зглядної поблажливості Знатника.


Рецензии