Гутовий спiв

1

Як була я молодая,
Вешталася до Валдая.
П`ють-гуляють москалі -
Дещо перчики малі.

Як я жіночкою стала,
Завітала до Ямала.
Марно згаяла я час -
Де шипучка, там і газ.

Як я бігла до кринички,
Позминяла власні звички.
Пух тополі ай-лю-лю.
Гой, москалика люблю!

Як я стала геть старенька,
Розійшлася люба Ненька:
Прагне друзів, має план,
Кличе хлопців на Майдан.

Тож для мене була казка!
Тількі зирк - а там Параска.
Нагороди й порося -
Все схопила бабуся.

2

Життя не відтягнешь, як води глибоки.
Та мить - це твоє каяття.
Повільне то плавання, кроки і кроки
Скрізь пальці складає життя.

До дому іде поневічена Галя.
Діди докульгали до трав.
Вони собі личать, вони собі шмалять,
Що їх першотравень спіткав.

Нова Україна невже психоделка?
По цей боязкої весні
Де саме іще, у яких закапелках
Шумують славетні пісні?

Десь ходили, щойно знялися з досок ви,
З`явилося знов: "Це моє!"
Немає бананів, ні жодної смокви,
А мода жадати стає.

Загинув там десь біля Славянська шурин,
Та кум - у землі енерал.
Вже десь біля хати останній Батурин,
Але ж досхочу серіал.


Рецензии