Девушка с серпом

Дівчина з серпом

О, як же я тебе спитати хочу:
«Чому в душі твоїй – надлом  і злом?» -
Та дивиться так важко мені в очі
Вкраїнка, юна дівчина з серпом

'Що сталося? Та ти ж - була  Богиня!
Священна, чиста, ти – зцеляла світ,
Кохала, і була ти – Берегиня
Твоєї України – йдеш услід

Загибелі і мороку чужому…
Війна і смерть – як їм протистоять?
Людину беззахисну – по живому!
Що діти скажуть: «Матінко, ти – тать!»

Матусь, ти вбивця – бідної людини,
Де руки скуті, що так хоче – жить?
Як будеш в очі власної дитини
Без сорому і совісті глядіть?

Війна іде…Ми – нація єдина,
Велика боротьба -  іде зі злом!
Ти пам'ятай, спочатку ти – ЛЮДИНА,
Все інше потім – дівчина з серпом!


Рецензии