Инсан

Эй, инсан, я чан инсан,
Вуна зи тай аватир, туш?
За ваз къалурда Лезгистан,
И чи ватанди иер руш.

Инал ава тамлух сувар,
Заз са бегемишна абур,
Къерех тирвал цузва ятар,
РикIин чими зи вацI Самур.

Азадвал чун къазанмишнач,
Чуна, ХIажи-Давудни несилар.
Вучиз жуьрэтлувал чун къалунач?
Язух я, мелъуьн зи ахвар.

Ксумир, играми стхаяни вахар,
Вичин Ватан эциг къвачидал.
КIанзвач лугьуз: «дуьз зи ахвар»,
Рахух, инсан, дидед лезгидал.


Рецензии