Не пазавеш

Мяне ты больш не пазавеш.
Магчыма толькі ў самоце
Да скроней рукі паднясеш,
І сціхне вецер ў чароце.

Але — і ўсё.
Нічога не ўзгадаеш.
Не кінеш позірк у вакно.
Мяне ў цемры не пазнаеш.
Прывідам стаў я. І даўно.

Але — паклікала б... тады што?
Ці змог бы я адсюль вярнуцца?
І сэрцам сэрца дакрануцца
Твайго.
Нібыта б я забыў што...

Не ведаю...
Стаміўся вецер.
Ў люстэрка вод чарот глядзіць,
І ў тваім зорачным партрэце
Усмешка ціха зіхаціць.

Мяне ты болей не паклічаш...


Рецензии