Храни нас, Боже!

Храни нас, Бог, від заздрості та чванства,
храни нас, Бог, від підлості й пияцтва,
від спалаху і кинутої нашої любові
й пролитої від нашого насильства  крові,
від друга, що в біді нас не врятує своєчасно,
від тих, хто стариків одних кидає,
від тих, хто малим дітям не поміг осяжно,
Всевишній Господи, храни нас вчасно!

Храни нас, Бог, від злісного наклепу,
храни нас, Бог, від дурня і дурепи,
храни від балачок порожніх «ширпотреба»,
від скупості душевної храни, нас, Боже, 
від жадібності нас, що на хворобу схожа,
від слів, що у спекотний день морозять шкіру,
від обраних неправедних доріг нас,
храни простих, шкідливих і величних. Різних!

Прости нас, Бог, за всю найвищу мить блаженства!
Від досконалості далекі ми! Й на це даруй нам термін!
Храни нас від замків, які будуєм на піску ми,
храни від рабських стогонів і занапащеної думки!
Храни, Господь, нас від безрозсудної свободи!
Лиш не храни від ненависті лютій всенародній!

Храни нас, Боже!





























coverсія


Рецензии