Я повернувся

Я повернувся. Все мина так швидко…
Чотири континенти… океан…
Закута у судому права литка…
Вина південних радощів фонтан…

Я повернувся. Хтось спита про сенси
бажання звитись в темну далечінь…
Не знаю… з рідних стін до Порт-о-Пренсу
для мене - просто думка уночі…

Я повернувся. Втомлений й щасливий
від геть пустої нині голови,
з якої пруть уверх нахабні сиві,
як у сльозах змарнілоі вдови…

Я повернувся. Миті чи етапи -
мені вже не важливо… На столі
хтось знов розклав мені знайому мапу
не звіданих ще кутиків Землі…


Рецензии