Я зьведа сьвет...

Я зьведаў сьвет  -  а ён шкляны,
У ім намаганьняў не схаваць
І прагі ўпартае вайны,
І бойкі войнамі канчаць.

Я зьведаў сьвет  -  а ён палын,
У ім чалавечая душа
Сабе ў вялікім ці малым
Прытул чаканый не знайшла.

Я зьведаў сьвет  -  аб яве сны,
Аб самым блізкім, дарагім,
Што моц надзённую далі
Адчай не зьведаць дням маім.
-02.10.22.

 


Рецензии