Спакуса

Табе так пасуе ўсмешка,
У поглядзе — ноч-аксаміт.
Ты зданню мільгаеш на сцежках,
Спакуслівы мой успамін.
Ты вабіш з упэўненай сілай,
Ты ведаеш: буду твая.
Але пачакай, мая мілая.
Сёння яшчэ не я.

***

Соблазн

Тебе так идёт улыбка,
В глазах твоих — бархат ночей.
Мелькаешь на тихих тропинках
Соблазном истории всей.
Ты манишь с уверенной силой,
Ты знаешь, что буду твоя.
Но погоди, моя милая.
Сегодня ещё не я.

25.10.2022


Рецензии