Сиджу я край в конечка. Сижу я у окошечка

Сиджу я край віконечка (украинская нар. песня)
https://www.youtube.com/watch?v=HhWN8b37HOs

Сижу я у окошечка

1. Сижу я у окошечка,
На звезды взгляд бросаю,
Сижу я у окошечка
И про себя гадаю:

(2 раза:)
Придешь ли, милая моя?
Как часто мне это снится:
Что подхожу к окошку я,
а ты стоишь смеешься.

2. Ты знаешь, милая моя
Как тяжко забываться.
Лицо твое осунулось,
И красота погасла.

(2 раза:)
Дай, милая, уста свои –
Еще хоть раз поцелую.
Ведь сердце пламенем горит,
Любовь к тебе храню я.

3. Любовь, она словно цветок,
Что рано расцветает,
К нему весенний мотылек
Полет свой устремляет.

(2 раза:)
Так берегите сердце вы,
До срока чтоб  не влюбиться:
Ведь зацветут весною сады –
Любовь не возвратиться.

Оригинал
1. Сиджу я край віконечка,
На зорі споглядаю,
Сиджу я край віконечка,
Та й так собі гадаю.

(2 раза:)
Чи прийдеш, мила, ти, чи ні,
Що часто так мені снишся? - 
Підходжу ближче до вікна, 
А ти стоїш, смієшся. 

2. Ага, мила! Ага, мила!
Як тяжко забувати,
Личко твоє помарніло,
Красоньки не пізнати.

(2 раза:)
Тож дай, мила, уста свої, 
Нехай ще раз поцілую, 
Серце моє горить вогнем, 
Любов до тебе я чую. 

3. Любов-кохання, мов той цвіт,
Що зрання розцвітає,
Як той метелик на весні,
До квiтки прилiтає.

(2 раза:)
Тож бережіть серця свої,
Щоб не кохалися зрання, 
Бо розцвітуть сади навесні,-
Не вернеться кохання.



Рецензии