Звон царкоуны льецца у паднябессе

Як толькі ў небе вызірне заранак
І… усміхнецца сонейкам Палессю,
Зноў цішыню вітае ў светлы ранак 
Царкоўны  звон, што льецца ў паднябессе.   

Душу кранае святасцю прарочай,
Заве найшчыра памаліцца ў храме…
Да абразоў з мальбой узводзім вочы,
З надзеяй просім загаіць нам раны.

Прабач грахі, Усемагутны Божа,
Благаславі, дай веры і спакою,
Дай сілы крыж данесці свой прыгожа,
У радасці і ў горы быць з Табою.

Ляцяць малітвы нашыя да Бога,
І звон царкоўны іх благаслаўляе.
Святар нас крыжам хрысціць і ў дарогу
Ахоўніка Анёла ўсім жадае...


Рецензии