Ах, если бы... Геннадий Аверченко

Ах, если бы...
Геннадий Аверченко
http://stihi.ru/2014/06/08/8370

Ах, если бы вы знали?
Как сердце загрустило
Как птицы улетали
Как осень наступила

Как листья пожелтели
И как цветы увяли
Пернатые все спели
Длиннее ночи стали

И вот уже метели
Морозы пруд сковали
В снегу стоят качели
Ах, если бы вы знали?



Превод на србски језик: Веселинка Стојковић

Генадиј Аверченко
Ах, кад бисте…

Ах, кад бисте ви знали?
Како се срце растужило
Како су птице одлетеле
Како је јесен наступила

Како је лишће пожутело
Како су цветови увели
Птице су све отпевале
Дуге су ноћи настале

И ево већ су мећаве
Мразеви пруд оковали
У снегу љуљашке стале
Ах, кад бисте ви знали?


Рецензии