У дорослоi панi нема непривабливих рис

У дорослої пані нема непривабливих рис –
ні в обличчі, ні в одязі, ані в приватній розмові.
І тому я таку – тільки саме таку! – і обрав для любові,
бо не здатний ужитись із ігрищами мішури.

У дорослої пані нема непривабливих літ.
Вся її непроста – водночас досконала – жіночая доля
надихнула і сильним зробила мене, і позбавила болю,
і не раз підказала, що – квіти, а що – пустоцвіт.

У дорослої пані нема непривабливих слів.
У дорослої пані нема непривабливих кроків.
Я дивюсь, як підходить до мене, і п’ю її роки
з того келиха щастя, що Бог милосердно налив...


Рецензии