Саясатчы сындалса, олко, коом онугот

Сындалбаса ашпошчу,
ашы бара бузулат,
Усталыгы онукпойт,
Кардарынан айрылат.

Жаш баланы жашынан
Келин баланы башынан
Атка минер, саясатчыны
Тарбия кылса шайлаган.

Дарак суу менен когорот
Жигит бата менен осот
Саясатчы сындалса, 
олко, коом онугот.
 
Баш кесмей бар, тил кесмей жок
Элчи менен ырчыга кылымдарда олум жок
Сын-пикирди которгон, элинин уулу болсо
Тарых жоопкерчилигин которгон, чыныгы инсан болсо.

Тулпар улака жарабаса
Байге албай, чектелет
Аргымак аксап калса
Кайсыл улакчы минет?

Сын пикирди которор
Чыныгы инсан болор
Сын пикир кабыл алып
Аброю бийик болор.

Мурдагы ажоолорду, критика кылып турчу
Ажоолука шайланса, чексиз убада берч;
Соз айтылса - аткан ок
Созунон тайганга ишеним жок!!!


Рецензии