Приятелят

Автор: Генка Богданова

Приятелят въпроси не задава:
„Къде? Кога? Защо? и Колко?“
Приятелят добър до теб застава
щом имаш нужда, чувстваш болка.

Приятелят за тебе не говори,
той  твои  тайни не споделя.               
Със  враговете ти горещо спори.
за тебе има хляб,  постеля..

Приятелят за нищо не завижда,
с твоите успехи е щастлив.
С теб плаче щом сълзите твои  вижда.
Верен ти е докато е жив.


Рецензии