Грустные глаза

                Болгарский
                Мир и Люди



                Т Ъ Ж Н И  О Ч И

                Очите ти са тъжни, приятелю,
                от нещастията по света.
                Неведнъж обиколи Земята
                и бе потресен от видяната нищета.

                Няма да се върне радостта в очите ти,
                едва ли ще са закачливи като преди.
                Мъката, която попи през годините,
                отчаяние и безизходност в теб породи.

                Но ти, приятелю, вярвай в хората,
                те не са по природа зли, без мечти.
                Опитай се да потушиш тревогата -
                погледни на света с прояснени очи.

                Ана  Величкова


Рецензии