На ростанях Любовi - 14 -

Ачнецца зніч - зоры на каменне;
Прывабны цень сядзе на зямлю.
Я паўтару магічнае "люблю",
Душа! ты - помні: ё Натхненне!
       Дзень чар: над пругкай кладкай
       Прыгожай рыскай мора аддзялю!..
       Яно ўздыме плёскатам "люблю", -
       Завей смарагд над роднай хаткай!..
Каб утрымаць, намаляваць - Сусвет -
І вызначыцца іншай вышынёю,
І наталіць крысо, каўнер - вясною,
Любві маёй - узняцца ў Сусвет!..
       Мая любоў вятрыскамі зямлі.
       Сэрца, аб тым ці я сумую,
       Аб тым моўчкі не шкадую,
       Калі пачуцці - гонарам былі!..
Дзе стрэў мяне лён-небасхіл,
Гронка ў чаропцы ссыпаных дажджынак!..
Узрыцца нітцы сцюж, - вір павуцінак!
А дзежцы - сонцу - ззяць напругай сіл!..
       Зірні, зямля. Знакі і заўвагі.
       Кіруюць дні - і спрыт, і круталі.
       Колькі чуць, бачыць чальцы маглі.
       Хто жыў - каштаваў да смагі.


Рецензии