Менi казали

Менi казали:
"Матерi цей День!"
То хай воно
Так буде,
Пощоденно,
Хай квiти всi
Несуть: тобi,
Сусiдцi, та сестрi,
Ласкають язиком,
Лукавять в речi тiй,
Захоплюють ладонь,
Жмуть пальцi
Рук твоiх...
Мамусiчко моя,
Хто так тебе ласкав?
Що ранiш постарiла?
Як горб свiй,
Вiдруття,
Сгибала та потiла,
Як ноженьки твоi
Топтали землю ту,
А дали трудоднi,
Яких, на мiсяць,
Не хватило!
Хто бачив слеози тi,
Замiст у солi смак?
Як рвала ти бурьян,
Борща дiтям варила?!
Коли стiрала ти,
I попiл терла враз,
А потiм, до Днiпра,
Несла и торопiла...
Тобi гнуть речi тi,
Дурманять, скрiзь,
Трую, на вуха
Лапшiрон навicили
Смiючись,
А самi пьють
Шампань,
Заликають iкру,
Тобi i грiвни
Не хватило....
Хай буде, ось,
Цей день,
Для тебе, i тобi,
Радiй, радiй,
Mамусько золотiя!
9.5.21 р. (Нед.),
вул Поповка, 46.


Рецензии