Свята у горадзе нашым

Вось і свята прыйшло на Палессе –
Беларускай пісьменнасці Дзень.
Паляцелі шары ў паднябессе,
Горад моваю роднай гудзе.

Сустракаем гасцей караваем,
Раскрываем прад імі душу.
Слава й гонар палескага краю       
Зноў крылата ляціць за мяжу.         
 
Ганарыцца ёсць кім у раёна:      
Дастаеўскі шэдэўры пісаў,
Помнім Орду Напалеона,
Тут мадонны Кузьміч маляваў.

Мноства ў горадзе сквераў прыгожых
Патанае ў духмяных садах.
Чысціня яго ўсіх заварожыць,
Набірае будоўля размах.

Чутны ў парку спеў-пошчак птушыны,
Смех дзіцячы запальна гучыць.
Не знайсці прыгажэйшай мясціны –
Нам Палессем заўжды даражыць.

Колькі ж колераў, гукаў наўкола!
Колькі светласці ў нашых нябёс!
Прыгажосцю кранаюць прасторы,
Янаў мой! Мая песня, мой лёс.


Рецензии