Зеленый луч

                Болгарский
                Мир и Я



                ЗЕЛЕНИЯТ  ЛЪЧ

                Дете бях, когато го видях как блесна
                с ослепително зелен цвят.
                Прониза всяка пора и клетка
                и промени моя привичен свят.

                Усетих се силна, от воля обзета
                да правя добро за хората -
                на отчаяните да върна надеждата,
                на изтощените да разсея умората.

                Да отворя подходящ път за всеки,
                заблуден в тревожния мрак.
                Този лъч все още в мен свети,
                но при изгрев не го виждам пак.

                Ана  Величкова


Рецензии