Осень, осень...

 
                Болгарский
                Природа и Люди


                ЕСЕН,  ЕСЕН...

                Чисто небе над нас се издига,
                едно облаче няма по него.
                А Слънцето като око ни намига -
                стар шегобиец добронамерен.

                Тихо е. Някъде ветровете
                са запилели вихрите бурни.
                С хиляди багри гората свети
                под извисени, смълчани лазури.

                Ех, есен, есен! Пак ни примамваш
                с блясъци, багри, въздух бездимен.
                В сърца преживели нехайно запалваш
                младежки спомени незабравими.

                Ти си на всички мила и драга
                и плодоносиш за нас обилно.
                До всеки дом поставяш на прага
                чаша от твоето кипнало вино.

                Ана  Величкова               


Рецензии