Мы

         Болгарский
         Космос и Люди


                Н И Е

                Земята прилежно пак се върти,
                а Слънцето щедро ни грее.
                То може да разрушава и да гради
                и нови семена да посее.

                Ние сме негови подчинени,
                макар че някой ще отрече.
                Но неразумна самонадеяност
                в грешна посока днес ни влече.

                Не сме нито слуги, ни господари,
                от космически сили сме зависими.
                Когато гръм внезапно удари,
                снишаваме се стъписани.

                Хора сме с Разум висш надарени,
                не бива това да забравяме.
                Пред нас се разтваря звездна Вселена -
                в полет към нея ще се отправим.

                Ана  Величкова


Рецензии