Светящееся пламя

               Болгарский
               Мир и Я


                СВЕТЕЩО  ПЛАМЪЧЕ   

                Ще стоя
                през зимата на студено
                и може би
                ще се закаля.
                Ще доживея
                до датата си рождена,
                напук на вируси цял рояк.

                Ще победя
                непознати бактерии
                и с радост               
                пролетта ще посрещна.
                Не съм за плячка
                на микроживот родена,
                а като пламъче светещо.

                Ана  Величкова


Рецензии