СыномыпцIыжыу

            Бгъащхъуэ Бубэ
Сизакъуэу
Батэ згъэш сигугъэу
Жэщ кIыфIым
Уэ усэ щыпхуэстхам,
Сэ сиIакъым зыри
Гугъэ къызитыну, -
ПIэщхъагъ уэ бдэзгъуэтыну?

Уи гугъуехъым -
КъыпэкIуэнуIэу
ЩомыгуIэм деж
ТIыуащIэу гугъущ
Алыф къыптххъэну -
Мышу? - псалъэ птхыуэ хъуар
          къыпфIощIри.

ИтIани гугъэ къуетыр
Гум нэсын псалъэ
Меллуану зэрыщыIэм,
Курыхыу ахэр зэбгъэхьулIэм,
КъэкIуауэ бжы,
Уи жыпым -
Лъагъуныгъэм и IункIыбзэр!..

Сэ, си Iэдакъэ щIэкIым,
Абы гъуэгур схузэIуихтэм,
Зэи сыномыпцIыхону -
Уэ фIыуэ уелъагъунут,
Жейм сызэрыхэнар ар сщыгъупщэжау,
Си гуащIэм кърикIуам - сыригуфIэу
           секIуэкIынут.
                1974 гъ.


Рецензии