Спогад кличе

За вікнами дощ нагромаджує смуток,
Краплини холодні біжать по шибках.
А небо, немов від отруйної рути,
Усе у похмурих свинцевих клубках.

Спішать перехожі до теплих домівок,
До крісел, диванів, гарячих чаїв…
А листя яскраве летить із верхівок
Встеляє калюжі до самих країв.

В затишних кав'ярнях - закохані пари,
Ні вітер, ні дощ - не завада серцям.
Вони відчувають хвилюючі чари,
Що душі ведуть у безклопітний храм.

Спускаються хмари все нижче і нижче,
Бульвари - в полоні зонтів і плащів,
А спогад про щастя, так звабливо кличе,
Немов захищає від нудних дощів…


Рецензии