Солнце в крови

               
                Болгарский
                Мир и Я


                СЛЪНЦЕ  В  КРЪВТА

                Слънце в кръвта ми свети,
                разгаря младежки мечти.
                Възкръсват пред мен вековете
                с духовните си висоти.

                Отхвърля прастари злини
                и става човечен светът.
                Без алчни кроежи, войни
                върви по космически път.

                Моята звездна мечта
                лумва от слънце в кръвта.

                Ана Величкова


Рецензии